19 Eylül 2012 Çarşamba

Bu sabah sınırda çatışma çıktı... Akçakale'de okullar tatil edildi


Özgür Suriye Ordusu mensupları Tel Abyad'da Esad güçlerinin tuttuğu sınır kapısını uzun süren çatışmalar sonucu ele geçirdi. Sınırda çatısında Suriye bayrağı asılı olan Sınır Gümrük Binası'ndaki Suriye bayrağının indirilmesi anı A Haber TV'de anbean görüntülendi.

Sınıra yakın mahallelerde oturan vatandaşlar da bayrağın indirilmesi anını izledi

ŞANLIURFA’nın Akçakale İlçesi’nin karşısında bulunan Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi’nde muhalifler ile askerler arasındaki çatışmalar şiddetini artırarak sürdürüyor. Muhalifler,Türkiye sınırına 300 metre mesafede ele geçirmek istediği Telebyad Gümrük Kapısı’nı yoğun ateş altına aldı. Zaman zaman atılan bombalar nedeniyle gümrük binasından dumanların yükseldiği görülüyor. Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan çatışma sonrası, Akçakale ilçe merkezi ile ilçenin sınır hattında bulunan köylerde okullar tatil edildi.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de, muhalifler ile ordu güçleri arasında süren çatışmalar, aylardır ülkenin sakin olarak bilinen kentlerinden Rakka’ya sıçradı. Rakka’da 3 gündür devam eden gerginlikte, muhalifler Akçakale’nin karşısında bulunan Türkiye sınırına 300 metre uzaklıktaki Telebyad İlçesi’nde sınır kapısını ele geçirmek için Suriye askerleri ile çatışmaya başladı. Giderek şiddetini artıran çatışmalarda çok sayıda kişi ölürken, onlarca kişi de yaralandı. Çatışmadan kaçan onlarca kişi de, sınırı aşıp Türkiye’ye sığındı ve Akçakale’de bulunan çadır kente yerleştirildi.

GÜMRÜK BİNASI KUŞATILDI
Telebyad’da dün başlayan çatışmalarda muhalifler, ele geçirmek istedikleri Telebyad Sınır Kapısı’nı ve gümrük binasını kuşattı. Muhalifler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte içeride bulunan askerler ve keskin nişancılar ile çatışmaya başladı. Silah seslerinin yankılandığı çatışmalar sırasında, binadan zaman zaman atılan bombalar nedeniyle dumanlar yükseldiği görüldü. Gümrük binasının yanı sıra Telebyad’ın iç kısımlarında da silah sesleri nin durmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder