12 Eylül 2012 Çarşamba

Angelina Jolie Köşk’e çıkacak


Angelina Jolie Köşk’e çıkacak

Ürdün’de Suriyeli mültecilerin kaldığı kampı gezen ve izlenimlerini anlatırken gözyaşlarını tutamayan Angelina Jolie, bugün Türkiye’ye gelecek.

Angelina Jolie Köşk’e çıkacakJolie, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ile birlikte Suriye’den kaçan mültecilerin barındığı kampları gezecek. Dışişleri Bakanlığı ile Afet Acil Durum Başkanlığı’nın ortak çalışması çerçevesinde; Kilis’teki Öncüpınar konteyner kenti, Gaziantep’teki Islahiye, Karkamış çadırkentleri, Şanlıurfa’daki Ceylanpınar, Akçakale kampları, Kahramanmaraş ve Osmaniye’de yeni kurulan çadırkentler ziyaret kapsamına alındı. Aralarında Suriye ordusundan kaçan askerler ile ailelerinin barındığı ve CHP’li vekillerin alınmaması nedeniyle tartışma yaratan Apaydın kampının da bulunduğu Hatay ilindeki kamplar ise ziyaret kapsamı dışında tutuldu. Jolie, geçen yılhaziran ayında Hatay’daki Altınözü kampını ziyaret etmişti. Jolie’nin Kilis ve Gaziantep’teki kampları gezeceği diğer kamplara gitmesi konusunun ise bugün netleşeceği belirtildi.
İkram Türk kahvesi
Jolie, yarın da Ankara’da devlet yetkililerine ziyarette bulunacak. Jolie’nin, Türk kahvesini çok sevdiği ve orta şekerli içtiği biliniyor. Yarın Ankara’da yapacağı resmi ziyaretleri sırasında arzu etmesi durumunda Jolie’ye Türk kahvesi ikram edilecek. BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres ile Jolie, Ankara’daki resmi temasları çerçevesinde yarın saat 11.00’de Başbakan YardımcısıBeşir Atalay ile görüşecek. Guterres ve Jolie, Dışişleri Bakanlığı’na da ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül de, Guterres ve Jolie’yi saat 14.00’te Çankaya Köşkü’nde kabul edecek.

Eski dostlar buluşacak
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, 1995-2002 arasında Portekiz Başbakanı, 1999-2005 arasında da Sosyalist Enternasyonal başkanı olarak görev yaptı. 2005’ten beri Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği görevini (UNHCR) yürüten Guterres ile Abdullah Gül Dışişleri Bakanı olduğu dönemde yakın dostluk kurdu. Guterres’in Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği destek, bu dostlukta önemli bir yer tuttu. Gül ile Guterres birbirine ön adları ile “Abdullah” ve “Antonio” diye hitap ediyor. Köşk’te yarın yapılacak kabulde, iki eski dost da buluşmuş olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder